منتدي أسرة الأنبا أنطونيوس

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

4 مشترك

    مكرونة بس اية جديدة خالص

    haidyino
    haidyino
    عضو سوبر
    عضو سوبر


    انثى
    عدد الرسائل : 984
    العمر : 34
    Localisation : حضن المسيح
    Emploi : STUDNT
    تاريخ التسجيل : 18/08/2007

    مكرونة بس اية جديدة خالص Empty مكرونة بس اية جديدة خالص

    مُساهمة من طرف haidyino الأحد سبتمبر 09, 2007 10:34 pm

    المكونات :
    عدد 1 كيس مكرونة صغيرة + ربع كيلو بروكلي + 3 معالق كبيرة دقيق أو ربع كوب دقيق + 3 كوب لبن نصف دسم + معلقة زبد كبيرة أو معلقة سمن + ربع كيلو جبن رومي مبشور مع إزالة الفلفل الأسود الذي يوجد فيها + ربع كيلو لحم مفروم + عدد 3 بصلة متوسطة الحجم مبشورة + عدد 1 جزرة مبشورة + عدد 1 فلفل أحمر رومي + عدد 1 فلفل رومي أصفر + عدد 1 فلفل رومي أخضر

    التوابل المستخدمة :
    عدد معلقة صغيرة فلفل اسود + معلقة صغيرة خلنجان + معلقة صغيرة ملح او حسب الرغبة + معلقة صغيرة كاري + معلقة صغيرة كركم + نصف معلقة صغيرة كمون + معلقة صغيرة قرفة + معلقة صغير بردقوش مطحون ناعم ومنخول + معلقة صغيرة سكر + معلقة كبيرة خل تفاح أو عنب أو خل أبيض + معلقة كبيرة صوص صويا
    وأن لم يتوفر يستغنى عنه .

    الطريقة :
    أولاً يتم غسل البروكلي وتركة حتى يصفى تماماً ثم تقطيعة بأحجام مناسبة كتقطيع القرنبيط

    ويتم تحضير ماء وغليه واضافة عدد واحد قرنفل + عدد واحد حبهان + معلقة كمون + معلقة سكر صغيرة + معلقة خل صغيرة + نصف ليمونة + معلقة صغيرة كركم + 10 فصوص ثوم مقطعة طولياً + حزمة بصل أخضر مقطعة قطع كبيرة .

    ثم يتم وضع البروكلي في مصفاه فوق الماء بعد غليانه بالمكونات التي وضعناها فيه ، ونغطية جيداً بغطاء مناسب ونضع فوطه فوقه حتى يتم عدم تسرب البخار للخارج ، ويتم تركة حتى ينضج ولكن يتم التأكد من عدم التسوية لمرحلة النضج الزائد ( هريه )

    وبعد ذلك نحضر حلة ونضع البروكلي بها على شكل دائرة مع ترك المنتصف فارغ ويوضع في المنتصف فحمة كبيرة مشتعلة جيداً ويوضع فوقها معلقة صغيرة سمن ثم يتم غلق الحله على الفور تماماً ولفها بفوطة مبلله حتى لا يتسرب الدخان للخارج وبتشرب البروكلي من رائحة الفحم ، ثم نتركها إلى أن نحتاج إليها في النهاية .

    ثانياً : يتم سلق المكرونة ثم غسلها بالماء البارد وتصفيتها .

    ثالثاً : يتم تحضير حلة ويوضع فيها الفلفل الرومي أولاً مع معلقة زبد أو سمن ثم بعد أن يقلب لمدة دقيقتين يتم وضع البصل المبشور مع التوابل جميعها ( التي ذكرناها ) ويقلب لمدة دقيقة واحدة فقط ثم يوضع اللحم المفروم وبعد 8 دقائق تقريباً نضع صوص الصويا أن كان يوجد ، ويتم تسويتة على نار هادئة مع غلق الحلة إلى أن يتم النضج .

    رابعاً : تحضير الصوص
    يوضع معلقة سمن أو زبد على النار ثم يوضع بعد تسخينها الدقيق مع قليل من الملح ويقلب إلى أن يصفر لونه أو يصير ذهبي فاتح جداً ، ثم يوضع اللبن مع التقليب المستمر ، مع الحرص بوضع اللبن قليلاً قليلاً حتى لا يتبقى عندنا قطع كبيرة بل يكون متجانس تماماً ، ويتم التقليب لمدة 8 دقائق وتسوية الدقيق ونشعر أن قوامة أصبح غليظاً نوعاً ما ولا نتركه حتى يصير غليظاً جداً ...

    التقديم :
    أولاً نضع معلقة صغيرة من الزبد على النار ونقلب فيها المكرونة مع قليل من الملح والفلفل الأسود
    ثم نضع المكرونة في طبق التقديم ونحرص أنها تكون في المنتصف تماماً ثم نضع فوقها اللحم المفروم ، وبعد ذلك نضع الصوص فوقها ثم الجبن الرومي المبشور
    ثم نضع البروكلي حوالين الطبق على شكل دائرة ونضع فوقة الجزر المبشور بقليل من الملح والفلفل
    remon wageh
    remon wageh
    عضو نشيط
    عضو نشيط


    ذكر
    عدد الرسائل : 168
    العمر : 36
    Emploi : طالب
    تاريخ التسجيل : 21/08/2007

    مكرونة بس اية جديدة خالص Empty رد: مكرونة بس اية جديدة خالص

    مُساهمة من طرف remon wageh الجمعة سبتمبر 21, 2007 12:54 am

    حرام عليكى يا هايدى دى كلها مكرونة انتى عارفة احنا مش فاضيين نعمل الحاجات دى
    بس لو كانت لحمة كنا عملناها....ياريت عندك حاجة مفيدة قوليها لكن مكرونة تانى لا
    بس عندى سؤال اجيب البروكلى ده منين
    raul
    raul
    عضو نشيط
    عضو نشيط


    ذكر
    عدد الرسائل : 209
    Emploi : student
    تاريخ التسجيل : 18/08/2007

    مكرونة بس اية جديدة خالص Empty رد: مكرونة بس اية جديدة خالص

    مُساهمة من طرف raul الأربعاء سبتمبر 26, 2007 8:48 pm

    شكرااااااااااا ياهايدى وربنا يرزقنا وندوق الحجات دى
    kosta
    kosta
    عضو ماسى
    عضو ماسى


    ذكر
    عدد الرسائل : 2229
    العمر : 36
    Emploi : engineering
    تاريخ التسجيل : 08/05/2007

    مكرونة بس اية جديدة خالص Empty رد: مكرونة بس اية جديدة خالص

    مُساهمة من طرف kosta الخميس سبتمبر 27, 2007 5:03 pm

    و انا برده بسئل يعني ايه بروكلي بس تشكري يا هايدي

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين مايو 20, 2024 8:46 pm