مساء الخير
انهاردة عملت كيكة انما ايه ماحكيلكوش
بس بجد طلعت حلوة قوى
حبييت كمان انكم تجربوها وتقولولى رأيكم
وعلشان يبقى الموضوع واصل للجميع
أنا قلت لازم أجيب لكم صور علشان تكون للتوضيح
وربنا يسترها عليكم كلكم (وخاصاً المتجوزين)
يالا كله على الله
نبدأ
المكونات :
بيض / سكر / لبن / دقيق / سمن / بكنج بودر / فانيليا / ليمون / ملح
المقادير
1 كوب بيض / 1.5 كوب سكر / 1 كوب لبن / 2 معلقة سمن كبيرة
3 كوب دقيق / باكو بكنج بودر / 2 باكو فانيليا / نصف ليمونة / ذرة ملح
وطبعاً كلكم مستغربين من حكاية الملح دى
لكن الملح بيساعد على إن العجينة تكون هشة ونافشة كويس
(يالا معلومة ببلاش)
نبدأ طبعاً بأننا نضع البيض فى إناء عميق مع الفانيليا ونصف الليمونة
(ونصف الليمونة دى علشان بتمنع نهائياً ريحة الظفارة)
وده شكل البيض بعد ما ضربناه كويس قوى بالمضرب الكهرباء
(على فكرة اللى ماعندوش مضرب كهرباء الخلاط بيعمل نفس النتيجة)
ونضيف السكر إلى البيض
وده شكله بيكون ممزوج كويس وقوامه تخين
(وأهم حاجة فى الكيكة إن البيض يكون مضروب كويس قوى وفترة طويلة
علشان الهوا يدخل فيها ويكون العجينة هشة)
ثم نضيف اللبن
ثم السمن
وده شكل العجين بعد إضافة البيض والسكر واللبن والسمن
(وعلى فكرة السمنة بتهبط العجين السابق جامد ماتقلقوش)
بعد كدة نضيف الدقيق كوب كوب
(ومع إضافة أول كوب نضيف باكو البكنج بودر وذرة الملح)
وبعد كدة نضيف باقى الدقيق
وده الشكل النهائى للعجينة
بعد كدة نجهز صينية وندهنها بالسمن ونبطنها كويس بالدقيق
علشان الكيكة ماتلزقش
ونضيف العجينة فى الصينية
ونبقى حوالى معلقة منها ونضيف عليها كاكاو علشان نحطة فوق الكيكة
وده طبعاً حسب الرغبة
ونعمل بالكاكاو أى شكل عشوائى إحنا عايزين نعمله
ونحطها فى الفرن مايكونش متسخن
يتولع على طول أول ماتتحط فى الفرن
وبتفضل فى الفرن متوسط الحرارة حوالى من 30 دقيقة حتى 40 دقيقة
وعلشان نعرف إذا كانت استوت ولا لا بنجيب سكينة ناشفة ونحطها فى وسطها
ولو طلعت ممسوحة بالشكل اللى فى الصور ده تبقى الكيكة خلاص استوت
ولو طلع فيها أى عجين لازق معاها
يبقى لسة شوية
ودى الكيكة بتاعتنا بعد ما خلصت
وبنقدمها باردة طبعاً
ويارب تعجبكم
وبالهنا والشفا
انهاردة عملت كيكة انما ايه ماحكيلكوش
بس بجد طلعت حلوة قوى
حبييت كمان انكم تجربوها وتقولولى رأيكم
وعلشان يبقى الموضوع واصل للجميع
أنا قلت لازم أجيب لكم صور علشان تكون للتوضيح
وربنا يسترها عليكم كلكم (وخاصاً المتجوزين)
يالا كله على الله
نبدأ
المكونات :
بيض / سكر / لبن / دقيق / سمن / بكنج بودر / فانيليا / ليمون / ملح
المقادير
1 كوب بيض / 1.5 كوب سكر / 1 كوب لبن / 2 معلقة سمن كبيرة
3 كوب دقيق / باكو بكنج بودر / 2 باكو فانيليا / نصف ليمونة / ذرة ملح
وطبعاً كلكم مستغربين من حكاية الملح دى
لكن الملح بيساعد على إن العجينة تكون هشة ونافشة كويس
(يالا معلومة ببلاش)
نبدأ طبعاً بأننا نضع البيض فى إناء عميق مع الفانيليا ونصف الليمونة
(ونصف الليمونة دى علشان بتمنع نهائياً ريحة الظفارة)
وده شكل البيض بعد ما ضربناه كويس قوى بالمضرب الكهرباء
(على فكرة اللى ماعندوش مضرب كهرباء الخلاط بيعمل نفس النتيجة)
ونضيف السكر إلى البيض
وده شكله بيكون ممزوج كويس وقوامه تخين
(وأهم حاجة فى الكيكة إن البيض يكون مضروب كويس قوى وفترة طويلة
علشان الهوا يدخل فيها ويكون العجينة هشة)
ثم نضيف اللبن
ثم السمن
وده شكل العجين بعد إضافة البيض والسكر واللبن والسمن
(وعلى فكرة السمنة بتهبط العجين السابق جامد ماتقلقوش)
بعد كدة نضيف الدقيق كوب كوب
(ومع إضافة أول كوب نضيف باكو البكنج بودر وذرة الملح)
وبعد كدة نضيف باقى الدقيق
وده الشكل النهائى للعجينة
بعد كدة نجهز صينية وندهنها بالسمن ونبطنها كويس بالدقيق
علشان الكيكة ماتلزقش
ونضيف العجينة فى الصينية
ونبقى حوالى معلقة منها ونضيف عليها كاكاو علشان نحطة فوق الكيكة
وده طبعاً حسب الرغبة
ونعمل بالكاكاو أى شكل عشوائى إحنا عايزين نعمله
ونحطها فى الفرن مايكونش متسخن
يتولع على طول أول ماتتحط فى الفرن
وبتفضل فى الفرن متوسط الحرارة حوالى من 30 دقيقة حتى 40 دقيقة
وعلشان نعرف إذا كانت استوت ولا لا بنجيب سكينة ناشفة ونحطها فى وسطها
ولو طلعت ممسوحة بالشكل اللى فى الصور ده تبقى الكيكة خلاص استوت
ولو طلع فيها أى عجين لازق معاها
يبقى لسة شوية
ودى الكيكة بتاعتنا بعد ما خلصت
وبنقدمها باردة طبعاً
ويارب تعجبكم
وبالهنا والشفا